Organizacja żywienia i usł. gastr.Kwal.HGT.12.cz.1

WSiP
Oprawa: Broszurowa
Rok wydania: 2020
Autor: Beata Przygoda, Hanna Kunachowicz, Irena Nadolna
Liczba stron: 480
75 punktów lojalnościowych za ten produkt
Dostępność:
dostępny
Producent:
EAN:
9788302190667
Czas wysyłki:
48 godzin
75,99 zł
Kup teraz
Dodaj do ulubionych Zapytaj o produkt
Opis produktu
Cechy
Komentarze
Specjalistki od żywienia i zdrowego trybu życia przedstawiają dokładną analizę składników odżywczych oraz normy i zalecenia dotyczące ich spożycia. Koncentrują się na problematyce zdrowia, omawiają różnorodne diety chroniące przed chorobami, a także trendy żywieniowe, które mogą zwiększać ryzyko zachorowania. Autorki wykorzystują dostęp do najnowszych danych, by zaprezentować je uczniom
w postaci licznych tabel. Publikacja zawiera najnowszą wersję piramid żywieniowych.
Na uwagę zasługuje staranne omówienie programu WIKT i zadania ułożone specjalnie do wersji demonstracyjnej tego programu, by uczeń mógł poćwiczyć
w praktyce pracę ze specjalistycznym oprogramowaniem używanym przez dietetyków.
Rozbudowany został słowniczek terminów z ich tłumaczeniem na języki angielski
i niemiecki, do którego dodano całkowitą nowość tłumaczenie podstawowych zwrotów na oba te języki. Na końcu podręcznika znajduje się tabela z wartościami odżywczymi poszczególnych surowców.
Atutem podręcznika są też liczne pytania i polecenia po rozdziałach, które nie tylko sprawdzają poziom wiedzy, ale skłaniają do aktywności, samodzielnej pracy
i krytycznego przyjrzenia się własnemu stylowi życia. Podręcznik to doskonały przewodnik po metodach utrzymania dobrego zdrowia i nawet jeśli z różnych przyczyn wybiera się inny styl żywienia, to warto poznać zalecane podstawy żywienia, by wiedzieć, jak mądrze wprowadzać modyfikacje, a czego się wystrzegać.