Francja na talerzu

Koncept
Oprawa: Twarda
Rok wydania: 2023
Autor: praca zbiorowa
Data premiery: 2023-10-11
Format: 597x341 mm
Liczba stron: 434
228 punktów lojalnościowych za ten produkt
Dostępność:
dostępny
Producent:
EAN:
9788324094028
Czas wysyłki:
48 godzin
228,99 zł
Kup teraz
Dodaj do ulubionych Zapytaj o produkt
Opis produktu
Cechy
Komentarze

VADEMECUM

kuchni francuskiej.

Znajdziesz tu

WSZYSTKO,

co musisz wiedzieć o kulinarnej Francji.

Ile bąbelków mieści się w jednej butelce szampana?

Kto mieszka w serze casgiu merzu?

Czy tosty francuskie naprawdę pochodzą z Francji?

Ile kosztuje czesne w Le Cordon Bleu?

Jakie cukierki kupił w Galii Asterix?

Ile bagietek sprzedają każdego dnia francuscy piekarze?

350 zagadnień do rozgryzienia,

1250 specjałów do spróbowania,

375 przepisów do przetestowania,

260 osobistości ze świata francuskich kulinariów,

setki map, smakowitych adresów, pikantnych anegdot

Pospaceruj po winnych szlakach Prowansji, zachwyć się crpes na słodko i słono w paryskim bistro, dowiedz się, czy najlepsze kasztany rzeczywiście sprzedawane są na placu Pigalle i dlaczego Marcel Proust z czułością wspominał smak okruszków z magdalenek

Chcesz gotować jak rodowity Francuz?

Z Francją na talerzu będziesz jak chef trzygwiazdkowej restauracji!

Bon apptit!