Fun dining. Prosto i genialnie

JednymSłowem
Oprawa: Twarda
Rok wydania: 2024
Autor: Przemysław Klima
Data premiery: 2024-03-27
Format: 214x267 mm
Liczba stron: 304
148 punktów lojalnościowych za ten produkt
Dostępność:
dostępny
Producent:
EAN:
9788324093038
Czas wysyłki:
24 godziny
148,99 zł
Kup teraz
Dodaj do ulubionych Zapytaj o produkt
Opis produktu
Cechy
Komentarze

Fun Dining. Prosto i genialnie

Fun dining - tak Przemysła Klima, pierwszy i jedyny w Polsce szef kuchni restauracji z dwiema gwiazdkami Michelin, mówi o tym, co robi w kuchni.

Fun dining to radość. Radość łączenia składników i tworzenia zupełnie nowych smaków. Radość eksperymentowania. To satysfakcja, która towarzyszy gotowaniu i przyjmowaniu gości.

Fun dining to kuchnia prosta i genialna jednocześnie. Dania, które bez trudu przygotujesz w domu, a dzięki oryginalnym połączeniom składników są zupełnie wyjątkowe. To nieoczywiste dodatki, jak olej z koperku o intensywnie zielonym kolorze, warzywny jus czy drożdżowe masło. Drobne tricki, dzięki którym jedzenie staje się niezapomnianym doznaniem.

Let's have fun!

Przemysław Klima - szef kuchni w Bottiglierii 1881, jedynej w Polsce restauracji z dwiema gwiazdkami Michelin (pierwsza została przyznana w roku 2020). W 2024 roku mijają 23 lata jego pracy zawodowej. 2024 rok to także 10-lecie B1881.

W tej książce znajdziesz przepisy na potrawy, które sam lubię przyrządzać i jeść. To dania, które nie wymagają wielkich umiejętności, a do ich przyrządzenia wystarczą sprzęty, które pewnie masz już w kuchni. Przekonasz się, że czasem jeden mały trick czy nieoczywisty dodatek () może wydobyć z potrawy "efekt wow" ().

To nie jest książka z przepisami z restauracji (choć zdradzam tu kilka naszych tricków!). To dania, które bez trudu przygotujesz w domu, choć znajdzie się też kilka propozycji dla bardziej zaawansowanych kucharzy.

()

Kiedy gotuję - zarówno w restauracji, jak i w domu - stawiam na prostotę. Korzystam ze składników, które rozumiem, które są mi bliskie, na których się wychowałem. To czyni jedzenie prawdziwym, szczerym i sprawia, że chce się je smakować. Nic nie daje tyle radości, co właśnie jedzenie".