Jadalne kwiaty (wydanie rozszerzone)

Pascal
Oprawa: Twarda
Rok wydania: 2021
Autor: Małgorzata Kalemba-Drożdż
Data premiery: 2021-04-14
Format: 235x165 mm
Liczba stron: 360
64 punktów lojalnościowych za ten produkt
Dostępność:
niedostępny
Producent:
EAN:
9788381037167
Czas wysyłki:
48 godzin
64,99 zł
Powiadom o dostępności
Dodaj do ulubionych Zapytaj o produkt
Opis produktu
Cechy
Komentarze
Ależ to jest piękna książka! Pobudzające kulinarną wyobraźnię przepisy, mnóstwo dobrze podanej wiedzy oraz pachnące, wibrujące kolorami i ciepłem zdjęcia Autorki Natychmiast chcę to wszystko ugotować!
Maryla Musidłowska, dziennikarka Kuchnia+ i Elle
Rozszerzone wydanie 186 przepisów na dania jak z bajki!
Słodkie pierwiosnki, kwaśne begonie, goryczkowe aksamitki, pikantne nasturcje kwiaty mogą nie tylko przepięknie wyglądać, lecz także doskonale smakować!
Małgorzata Kalemba-Drożdż wprowadza je do swojej kuchni nie w charakterze dekoracji, ale jako danie główne.
Rozsmakuj się w złocistej tarcie z kwiatami cukinii!
Oczaruj gości czekoladowym tortem fiołkowym i lodami z magnolii!
Zaserwuj pasztet z aksamitkami i kwiaty rzepaku w ostrym sosie!
Poznaj magiczny smak zupy z liliowca i skosztuj wyśmienitej nalewki pierwiosnkowej.
Jadalne kwiaty to niezwykła książka kucharska. Dowiesz się, jakich kwiatów trzeba unikać, a jakie są w pełni bezpieczne, jak je zbierać i przechowywać, oraz przede wszystkim jak przyrządzić z nich pyszne potrawy.
Małgorzata Kalemba-Drożdż autorka książek Pyszne chwasty, Jadalne kwiaty, Smakowite drzewa i Skarby ogrodu (2021). Prowadzi blog kulinarny Trochę Inna Cukiernia. Z entuzjazmem promuje jedzenie kwiatów i dzikich roślin. Pochodzi z Krakowa. Doktor biochemii. Mama dwójki dzieci.