Zupy podstawą diety

ASTRUM
Oprawa: Broszurowa
Rok wydania: 2016
Autor: Ania Dyk
Format: 14
Liczba stron: 172
31 punktów lojalnościowych za ten produkt
Dostępność:
dostępny
Producent:
EAN:
9788372779007
Czas wysyłki:
48 godzin
31,99 zł
Kup teraz
Dodaj do ulubionych Zapytaj o produkt
Opis produktu
Cechy
Komentarze
Książka Zupy podstawą diety autorstwa Anny Dyk, dietetyka żywienia, nawiązuje do tzw. żywności funkcjonalnej i modnego ostatnio terminu odżywianie medyczne, którego zadaniem jest wykorzystanie czynników bioaktywnych w jedzeniu. Diety oparte na zupach bogatych w warzywa, a co za tym idzie w mikroelementy, witaminy, białka i węglowodany, jeśli skorelowane są z naszą płcią, wiekiem, wagą oraz stanem zdrowia mogą pomóc w hamowaniu procesów starzenia. Związki zawarte w dietach opartych na zupach z powodzeniem mogą być wykorzystane do walki z nadwagą, pomagając utracić zbędne kilogramy. Niektóre zupy, takie jak kapuśniak, zupy jarzynowe, warzywne, bez dodatku mięsa, mogą w krótkim czasie przyczynić się do utraty znacznej masy ciała. Autorka jednak radzi, aby diety na bazie zup stosować w dłuższej perspektywie, ponieważ utrata masy ciała powinna być bardziej powolna i stopniowana.